Правителството оцеля след втори вот на недоверие с гласовете на депутатите

...
Правителството оцеля след втори вот на недоверие с гласовете на депутатите
Коментари Харесай

Правителството оцеля след втори вот на недоверие

Правителството оцеля след втори избор на съмнение с гласовете на депутатите от ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи.

До гласуването през днешния ден се стигна от трети опит, откакто предходната седмица в четвъртък нямаше кворум за поисканото прегласуване, а в петък съвещанието на Народното събрание не стартира още веднъж заради липса на кворум.

Вотът против кабинета бе импортиран от парламентарните групи на " Българска социалистическа партия за България ”, " Възраждане ” и " ИТН ”. Според вносителите решенията на държавното управление в бранш „ Сигурност ” не се вземат по отношение на действителните потребности на страната, а съгласно непознати политически и стопански ползи.

Дебатите по втория избор на съмнение през вчерашния ден продължиха над четири часа предходната сряда. Опозицията упрекна кабинета, че с даренията на муниции на Украйна работят против националната сигурност и обслужват непознати ползи.

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков пък отсече, че защитата, въз основата на остарели съветски машини, може да провокира носталгия у някои, само че действително днешната им реализация и действителна боеспособност е в пъти по-лоша от технологиите, които българското държавно управление придобива. Той още веднъж настоя, че е нужна рационализация на армията, а държавното управление работи точно в тази посока.

" Провалите на държавно управление следват един след различен и ви призоваваме да сложим завършек на мъката и да дадете късмет на ново ръководство, което да реши проблемите, тъй като за България е надалеч по-лошо не, в случай че държавното управление си отиде, а в случай че то остане “, заяви  депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, съобщи през днешния ден.бг.

Според него на фона на рисковата интернационално среда българското държавно управление и болшинството зад него са избрали линия на деяние и държание, които вместо да лимитират въздействието върху България на засилващата се неустойчивост и спорове, оставят страната под възходящи опасности за сигурността.

Премиерът Николай Денков разяснява, че опозицията очевидно няма причини за вота на съмнение.

" Разбрахме, както и на предходния избор на съмнение, че истината няма никакво значение, а само пропагандата, лъжата и обидите са това, което може да употребявате. Защо? Защото опозицията още веднъж няма същински причини и болести това би трябвало да употребява измислици и неистини ", отсече министър председателят.

Според него точно този метод на опозицията е най-вреден за националната сигурност.

" Трябва да търсим народен консенсус, който да е центриран върху модернизацията на армията и върху нашето пълноценно включване в евроатлантическите структури. Всички други дейности отслабват националната ни сигурност в комплицирана и рискова външна среда ", сподели Денков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР